Dades


17 d'Octubre de 2016
De les 19:00 h. fins a les 21:00 h.




Nombre màxim d'assistents: 100

Objectius

La millor manera de seguir les notícies és parodiant-ne els protagonistes? Per què quan llegim un llibre de vegades riem? Les bromes es poden traduir? I cantar, fa riure? És bo que ens riguem els uns dels altres, i de nosaltres mateixos? Després d’una primera edició del cicle Aula Eixample dedicada a l’humor -en què es van proposar, entre d’altres, aproximacions al paper social de l’humor, a la seva presència mediàtica o a la seva dimensió filosòfica i teològica-, aquest any ens endinsarem en altres ressons de l’humor en el llenguatge, en les arts i en les relacions personals. Sempre amb la convicció que passarem bones estones i fins i tot riurem una mica.

Programa

Les sessions s’impartiran durant cinc dilluns de 19h a 21h

Dilluns, 17 d’octubre
QUI CANTA ELS SEUS MALS ESPANTA…L’HUMOR EN LA MÚSICA
Mariona SAGARRA

Cantant i compositora amb una sòlida formació en música clàssica, investiga les possibilitats expressives de la veu amb elements electroacústics, multiefectes o polifonies vocals i cançó. Ha estat convidada a molts teatres i festivals nacionals i internacionals, com ara al Carnigie Hall de Nova York. Té sis discs al mercat. Destaca, també, la seva activitat pedagòcia en matèria de cant i recerca vocal.

Dilluns, 24 d’octubre
LLEGIR I RIURE: L’HUMOR I LA LITERATURA
Jordi GALVES

Autor del bloc de literatura Un dia en les carreres des de 2008, avui és un dels crítics catalans més destacats, amb més de vint anys de professió a La Vanguardia, El Periódico, El País, Avui i El Observador. Ha publicat edicions del Tirant lo Blanc i Curial e Güelfa, l’antologia de prosa catalana contemporània De miel y diamante i treballs de literatura i divulgació literària. Ha estat professor a la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat de Lumière (Lió).

Dilluns, 7 de novembre
RIURE PER NO PLORAR. HUMOR I ACTUALITAT
Carles CAPDEVILA

Periodista, fundador del diari ARA, és llicenciat en filosofia i ha estat professor de Comunicació a la Universitat de Barcelona i de ràdio a la Universitat Ramon Llull. Va ser director i presentador dels programes Eduqueu les criatures a Catalunya Ràdio (2006-2010) i Qui els va parir a TV3 (2008). Actualment és col·laborador del programa de ràdio Hoy por hoy de la Cadena SER. És autor, entre d’altres, dels llibres Educar millor, Entendre el món, Criatura i companyia. És productor executiu de l’APM?, de TV3.

Dilluns, 14 de novembre
SIGUEM REALISTES I DEMANEM L’IMPOSSIBLE: TRADUÏU L’HUMOR (I QUE SIGUI GRACIÓS)
Patrick ZABALBEASCOA

Professor titular de traducció a la Universitat Pompeu Fabra. Investiga temes de traducció audiovisual i traducció de l’humor. Ha publicat nombrosos articles sobre aquests temes i d’altres relacionats sempre amb la traducció, com la metàfora, la ironia i el multilingüisme. És codirector del Màster de Traducció Literària i Audiovisual de la UPF Barcelona School of Managment i coordinador del Màster en Estudis de Traducció del Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra

Dilluns, 28 de novembre
RIURE’S DE L’ALTRE, RIURE’S D’UN MATEIX. L’HUMOR EN LES RELACIONS PERSONALS
Sebastià SERRANO

Lingüista i professor de teoria de la comunicació i de lingüística. Ha publicat estudis sobre semiòtica, lingüística general, poètica, filosofia, teoria de la ciència i, sobretot, teoria de la comunicació, i ha desenvolupat una refleció lúcida i original sobre les potencialitats de la comunicació no verbal i la seva influència en les relacions humanes. El 2003 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Coordinació: Oriol IZQUIERDO

TANCADA LA INSCRIPCIÓ

 


  Descarregar programa
Tornar