Dades


17 de Gener de 2007
De les 19:00 h. fins a les 19:00 h.


Jordi Giró

Hom podria dir que la multiculturalitat (o bé la interculturalitat) és el gran repte de les nostres societats. Per als creients, a més, el diàleg interreligiós és avui un repte imperatiu i indefugible que cal afrontar de manera original i decidida. Ens aboquem al segle XXI amb una manera de viure la fe en la postcristiandat, influïda sobretot pel diàleg amb l'ateisme contemporani, que restarà profundament trasbalsada i enriquida per la trobada amb la religió de l'altre. Aquesta trobada és una teofania sense retorn, un "lloc" privilegiat de la manifestació de Déu. Tres generacions de cristians que han viscut la seva fe en el Crist immersos com a minoria dins la tradició islàmica, han descobert en diàleg amb aquest altre islàmic una manera privilegiada de viure i aprofundir en la seva descoberta de l'Altre. Com ells, intentarem deixar-nos seduir i transformar per aquesta descoberta de l'Altre, -amb majúscula-, i intuir un nou estil d'espiritualitat per als nostres dies.


Programa de les sessions:

1. Visiò històrica. Dels primers missioners franciscans a la descolonització. Presentació general de la història de l'Església al Magrib i del sentit d'aquesta descoberta de l'altre.

2. Charles de Foucauld, Ernest Psichari i Louis Massignon: convertits al catolicisme a través de la descoberta de l'Islam.

3. Albert Peyriguère i Michel Lafon: sacerdots catòlics al servei del món islàmic.

4. Jacques Levrat i Chistian de Chergé: la cultura i el martiri com a signes dels temps.

5. L'Església del Magrib avui.


Tornar