Dades


19 de Novembre de 2019
De les 19:00 h. fins a les 21:00 h.


En col·laboració amb la UPF School of Management

Nombre màxim d'assistents: 100

 

En la nostra societat el diàleg està sobrevalorat. Parlant la gent s’entén, diu el lloc comú. Però en realitat, tot sembla indicar que, per més que parlem i parlem, ningú no s’acaba d’entendre. Probablement perquè n’hi ha massa que parlen i massa pocs que escolten. El diàleg és una disciplina difícil per a la qual ens hem preparat poc. El cicle d’aquest any proposa quatre aproximacions al diàleg —des de la filosofia i la pedagogia, des de l’experiència de la mediació i en aquest món aparentment hiperconnectat— per ajudar-nos-hi a reflexionar i, qui ho sap, reptar-nos a dialogar millor.

Dimarts, 19 de novembre
Educar: dialogar amb els altres i amb un mateix per transcendir-nos
Anna RAMIS

Mestra i pedagoga, Professora associada a la la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull). Treballa amb educadors i al llibre Famílies i escola: Entendre’ns per educar ha elaborat diverses propostes per treballar la confiança entre docents i famílies com a base d’un nou estil de relació. És coautora i formadora del programa “Créixer en família” del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Dimarts, 26 de novembre
Guerra i pau: el diàleg entre pobles
Antoni SOLER

Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona, s’ha dedicat professionalment a l’ensenyament. Des dels anys 70 ha militat en grups pacifistes i noviolents i el 1983 participa en el naixement de la Fundació per la Pau, avui FundiPau, que presideix des del 2016. Diplomat en Cultura de Pau per l’Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, és coautor del llibre escolar Educació per la pau. Geografia dels conflictes i autor del títol Això és Cultura de pau.

Dimarts, 3 de desembre
El diàleg en el món de la hiperconnexió digital
Íngrid GUARDIOLA

Doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, ha treballat sobretot en qüestions relacionades amb el gènere, la desigualtat i la tecnologia en el marc de la cultura i de la pràctica audiovisual. És professora de la Universitat de Girona, la ciutat on va néixer, i ha impartit docència en programes de grau i de postgrau a la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de València, la Universitat Rovira i Virgili, entre d’altres. Productora, investigadora i realitzadora audiovisual, co-comissaria la mostra de televisió de qualitat MINIPUT i Soy Cámara, el programa de vídeo assaig del CCCB. És autora del llargmetratge documental Casa de ningú i del llibre L’ull i la navalla: un assaig sobre el món com a interfície (Premi Crítica Serra d’Or, 2019).


Programa Diàleg


Tornar